Möbeltyget som sätter färg på halländskt prestigeprojekt

Möbeltyget som sätter färg på halländskt prestigeprojekt

  1. Nevotex
  2.  » Archive for "Cases By Nevotex"

Nya Kattegattgymnasiet i Halmstad är ett av de största projekten i stadens moderna historia, med en slutnota på över en halv miljard kronor. När skolans aula skulle inredas föll valet på Nevotex möbeltyg Lido − som uppfyllde de högt ställda kraven på färg, form och kvalitet.

I augusti 2020 invigdes Kattegattgymnasiets stora aula. Med plats för närmare 500 personer är den kronan på verket i jättebygget som färdigställs under 2021. Aulan ska användas för externa gäster, livesända evenemang, fortbildning och skolaktiviteter för de närmare 1 500 eleverna. Gymnasiechef Rikard Sjödahl konstaterar att lokalen är byggd för att klara framtidens krav.

− Aulan är verkligen fin och välgjord i allt från konstruktion och teknik till material och färger. Stolarna är väldigt bekväma. Tyget är tåligt och det är viktigt. Förutom att uppfylla alla de krav på arbetsmiljö, brand- säkerhet och slitstyrka som krävs i en offentlig miljö är det väldigt skönt att sitta i stolarna och det är jättehärlig färg på tyget. Tillsamm- ans med den övriga inredningen blir det en riktig färgexplosion.

Rikard i aulan

Tidspress kräver en pålitlig leverantör

Thomas Pettersson beskriver varje projekt som unikt. Möbler specialdesignas efter behov och korta ledtider är standard. Men arbete under tidspress kräver att allt klaffar och där är Nevotex en pålitlig leverantör, som även levererar tapetserarmaterial till företaget.

− Nevotex har stora lager och det har aldrig varit några problem med leveranstiderna. Vi försöker arbeta med dem så ofta vi kan, säger Thomas Pettersson.

Balzar Beskow tillverkar allt från enstaka möbler till hela inredningar. Kostnaden för möbeltyg skiljer sig mycket mellan leverantörer och är det stora volymer kan prisskillnaden bli flera hundra tusen kronor. I det här fallet föll valet på tyget Lido som nu pryder sitsarna på totalt 580 stolar i den nya aulan och intilliggande hörsalar. När anbud tagits in och alternativen granskats var det tyget från Nevotex som bäst uppfyllde de högt ställda kvalitets- och kostnadskraven kombinerat med de färger och egenskaper som arkitekten önskade.

− Nevotex möbeltygkollektion har en väldigt fin och användbar färgpalett och det färdiga resultatet motsvarar våra förväntningar, konstaterar Henrik Geijer på Fredblad Arkitekter i Halmstad.

Färg och form för framtiden

Rikard Sjödahl sitter gärna och arbetar i aulan, de intilliggande hörsalarna eller i skolans öppna ytor. Han vill vara tillgänglig för sina elever under skoldagen och de nya lokalerna ger honom den möjligheten. Kattegattprojektet har varit hans vardag de senaste tre åren. Han lyfter särskilt den goda samverkan som genomsyrat kontakter med leverantörerna.

− Allt har fungerat fantastiskt bra inte minst med tanke på projektets storlek. Det har verkligen varit ett föredöme, konstaterar Rikard Sjödahl.

I Kattegattprojektet har Nevotex samarbetat med möbeltillverkaren Balzar Beskow, som designar och tillverkar inredning för offentlig miljö. Aulan i Halmstad är ett av många gemensamma projekt för de båda familjeföretagen som arbetar med lokal förankring på en global marknad – och med en lång och gedigen erfarenhet av svensk inredning och design.

− Jag brukar rekommendera Nevotex så ofta jag kan i kontakten med arkitekter. Det är en väldigt bra leverantör med ett stort sortiment och god kvalitet till ett bra pris, säger Thomas Pettersson, platschef på Balzar Beskow.

 

Nevotex tyger passar i aula

Mer om Lido

Lido är ett av våra mest populära möbeltyger. Tyget används av tapetserare för enstaka möbler men också i stora projekt som hotellinredningar och i offentliga miljöer. Lidos styrka är att det håller en hög kvalitet till ett bra pris. Det är ett slitstarkt och hållbart möbeltyg med en fleeceyta som gör det mjukt och lättarbetat. Lido finns i 89 olika kulörer. Det breda utbudet av färger tillsammans med möbeltygets goda egenskaper och fördelaktiga pris gör det attraktivt för arkitekter och slutkunder i små som stora projekt.”
/Fredrik Tarenius, Försäljningschef Nevotex

 

 

KUND: Balzar Beskow
BEKLÄDNADSMATERIAL: Möbeltyg Lido 32 Turquise 

>> Titta och inspireras av våra andra fina samarbetsprojekt och CASE.

 

Vill du prata om just ditt projekt eller en idé?  >> Kontakta oss och diskutera material eller helhetslösning

Stramt möter mjukt på västkusten

Stramt möter mjukt på västkusten

  1. Nevotex
  2.  » Archive for "Cases By Nevotex"

Stramt möter mjukt på västkusten

Hur skapar man ombonad känsla i en stor villa, präglad av stram arkitektur och stilren design?

För gardinkreatören Sofia Grankvist blev gardintyger från Nevotex den naturliga lösningen.

Uppdraget fick hon i samband med inspelningen av tv-serien
Grand Designs.
– Flera av rummen behövde en mjukare inramning, och rätt gardiner kan förändra känslan utan att ta över rummet. Jag har samarbetat med Nevotex tidigare och älskar de nya kollektionerna Bari och Bologna. De fräscha kulörerna och materialets höga kvalitet var helt rätt för det här projektet.

Gardiner har inte bara en estetisk funktion i inredningssammanhang. Materialets egenskaper påverkar även ljusinsläpp, insyn, brandsäkerhet och mycket mer.

–  Med Nevotex gardintyger kunde vi ta hänsyn till alla sådana aspekter och samtidigt behålla ett snyggt, stilistiskt manér, säger
Sofia Grankvist.

 

”Jag älskar de nya kollektionerna Bari och Bologna. De fräscha kulörerna och materialets höga kvalitet var helt rätt för det här projektet”

 

KUND: It´s She AB

OBJEKT: Villa utanför Göteborg, ritad av arkitekten Gert Wingårdh

TEXTILIER: Gardintyg Bari (kulör: 003 beige, 007 grey), Gardintyg Bologna (kulör: 004 silver, 002 pearl).

Scandic Laholmen

Scandic Laholmen

  1. Nevotex
  2.  » Archive for "Cases By Nevotex"

Scandic Laholmen

Med närhet till storslagen natur och där havets brus möter historiska landmärken ligger hotellet Scandic Laholmen

Att rusta upp hotellets 171 rum interiört, under en pågående pandemi, blev ett projekt med speciella förhållanden. 

Hotellets ombyggnation skulle genomsyras av de miljöer som omger hotellet. Därför bjuder interiör och val av beklädnadsmaterial dig som besökare på en känsla av hav och natur. – En modern inredning med slitstarka tyger och jordnära färger i en mängd olika kombinationer av textur.

Val av material speglar en varm känsla av hav, vilket syns i tonerna av turkos och de brungula koppartonerna symboliserar jord och natur.

Målet var att ge gästerna en känsla av modern värme i ett klassiskt uttryck. En känsla som också ska finnas med länge, såväl i tid som i tålighet på material.

Samarbete är a och o

 

“Speciella tider krävde speciella insatser. Pandemin kom med många utmaningar men tack vare engagerad och extremt hjälpsam hotellpersonal och lokala aktörer lyckades vi hålla tidplanen.  Alla involverade har varit på tårna. Man har ryckt in där det har behövts och flexibiliteten från Nevotex var värdefull för att nå 96 inredda rum med de förutsätningarna som vi hade. Vi är så nöjda med allt arbete med partners och det vi själva bidragit med och att nå ett kvalitativt och samtidigt levande material i vår interiör.“

/Ewa Svensson, konceptkoordinator Scandic Laholmen

 

KUND: W8 Design group, Scandic Laholmen.

BEKLÄDNADSMATERIAL: Tyg Afrodite, Tyg Eros, Tyg Titan, Tyg Energy.

FOTO: Meto Khazragi

Restaurangkedjan Grill

Restaurangkedjan Grill

  1. Nevotex
  2.  » Archive for "Cases By Nevotex"

Restaurangkedjan Grill London, Litauen

 

Grill London, en filantropisk restaurangkedja med högt ekologiskt fokus – såväl i mat som i tillagningsmetoder.

Grill London´s filosofi: 

Kärlek till människor och omsorg om människors komfort!

Det är ingen tillfällighet att möblerna i deras interiör valts ut för dess mjuka naturliga kvalitet, det ligger inte bara i tiden utan även i linje med restaurangkedjans syfte, att förmedla hållbar comfort. Från Nevotex har restaurangen valt ett av våra anilinläder med vintagekänsla.  Ett kvalitetsläder som med lätthet och hög klass så väl smälter in i detta sammanhang där alla komponenter är noga valda för att bidra till en känsla av historisk anda från gamla London.

 

KUND: YES. (Design och arkitektur).

BEKLÄDNADSMATERIAL: Läder Vintage (flera kulörer).

Cancan pizzeria

Cancan pizzeria

  1. Nevotex
  2.  » Archive for "Cases By Nevotex"

Pizzeriakedjan Cancan pizza, Litauen, Lettland

 

En modern pizzeria som med sin interiör och sina smakidéer vill locka dig som besökare att gladeligen stampa takten till rytmen av Cancan.

 

En av de populäraste snabbmatskedjorna  i Litauen och Lettland är CanCan pizza. En restaurang som har främjat traditionen av unik smak i mer än ett decennium. Interiörens kombinationer av kontrasterande mönster och färger fyller inredningsmiljön med hemtrevnad och värme. Restaurangmiljön erbjuder dig som besökare en möjlighet att njuta av stilar från olika epoker, under tiden som övriga sinnen stimuleras med spännande dofter och läckra rätter. Här kompletteras maträtternas olikheter av varierande möbeltyger av hög kvalitet, anpassade för restaurang och offentlig miljö.

KUND: UAB ”Delano”.

BEKLÄDNADSMATERIAL: Tyg Alba, Tyg Wooly, Tyg Mahoney.