Scandic Laholmen

  1. Nevotex
  2.  » 
  3. Projektet
  4.  » Scandic Laholmen

Scandic Laholmen

Med närhet till storslagen natur och där havets brus möter historiska landmärken ligger hotellet Scandic Laholmen

Att rusta upp hotellets 171 rum interiört, under en pågående pandemi, blev ett projekt med speciella förhållanden. 

Hotellets ombyggnation skulle genomsyras av de miljöer som omger hotellet. Därför bjuder interiör och val av beklädnadsmaterial dig som besökare på en känsla av hav och natur. – En modern inredning med slitstarka tyger och jordnära färger i en mängd olika kombinationer av textur.

Val av material speglar en varm känsla av hav, vilket syns i tonerna av turkos och de brungula koppartonerna symboliserar jord och natur.

Målet var att ge gästerna en känsla av modern värme i ett klassiskt uttryck. En känsla som också ska finnas med länge, såväl i tid som i tålighet på material.

Samarbete är a och o

 

“Speciella tider krävde speciella insatser. Pandemin kom med många utmaningar men tack vare engagerad och extremt hjälpsam hotellpersonal och lokala aktörer lyckades vi hålla tidplanen.  Alla involverade har varit på tårna. Man har ryckt in där det har behövts och flexibiliteten från Nevotex var värdefull för att nå 96 inredda rum med de förutsätningarna som vi hade. Vi är så nöjda med allt arbete med partners och det vi själva bidragit med och att nå ett kvalitativt och samtidigt levande material i vår interiör.“

/Ewa Svensson, konceptkoordinator Scandic Laholmen

 

KUND: W8 Design group, Scandic Laholmen.

BEKLÄDNADSMATERIAL: Tyg Afrodite, Tyg Eros, Tyg Titan, Tyg Energy.

FOTO: Meto Khazragi