1. Home
 2.  » Mall undersida

Om Nevotex

Vi är den ledande grossisten i landet av textilier och material till stoppmöbelindustrin, tapetserare, inredare med mera. Här finns det mesta från tyger och hudar till handverktyg och bäddmekanismer. Har vi inte den produkt du söker hjälper vi dig gärna att hitta en lösning. Med vår långa erfarenhet kan vi bli din problemlösare. Visst händer det saker inom vårt sortiment. Nya produkter och hjälpmedel kommer ständigt. Det gäller inte minst inom textilierna där trenderna avlöser varandra. För oss är det viktigt att allt vi har i vårt sortiment håller hög kvalité och är funktionellt.

Vår äldsta produkt har vi haft i över 120 år – den senaste har vi inte fått hem ännu!

Vår värdegrund

Kunden i fokus

Vi ska med hög servicegrad uppfylla våra överenskommelser och möta kundens förväntningar.

Professionell

På Nevotex är vi kompetenta och affärsmässiga

 • Vi är goda representanter för företaget.
 • Vi löser arbetsuppgifter effektivt och med rätt kvalitet.
 • Vi agerar på ett sätt som är affärsmässigt bra för kunder, leverantörer och företag.
 • Vi bemöter varandra professionellt och med respekt.
 • Vi arbetar med hållbarhet miljömässigt, ekonomiskt och med socialt ansvarstagande.

Innovativ

På Nevotex är vi nyfikna och kreativa.

 • Vi är öppna för förändringar, ser möjligheter, vågar utmana det etablerade, vill utvecklas och bli bättre.
 • Vi hittar nya vägar och nya lösningar som driver företaget, vår avdelning, kunden och leverantörer framåt.
 • Vi genomför ständiga förbättringar.

Engagerad

På Nevotex är vi ansvarstagande och entusiastiska.

 • Vi är bra arbetskamrater och bidrar till trivsel och arbetsglädje.
 • Vi utför arbetsuppgifter enligt uppgjorda rutiner.
 • Vi tar tag i problem och arbetar med problemlösning.
 • Vi skapar rätt förutsättningar för varandra; kollegor, andra avdelningar, externa parter. – ”Rätt från mig”/ ”Rätt från oss”.

Gamla anor

I Norra Målen några kilometer väster om Nässjö startade 1886 engelsmannen Henry I C Lovegrove Nässjö Vaddfabrik. Denna verksamhet har sedan utvecklats till Nevotex.

Att vaddtillverkningen hamnade i Norra Målen var inte någon tillfällighet. Företagets produkter såldes nämligen främst till möbelindustrier och de fanns huvudsakligen i Götaland. Vaddfabriken låg dessutom utmed järnvägen från Nässjö till Jönköping. Närheten till Nässjö, en av Sveriges största järnvägsknutar, gav bästa tänkbara möjligheter att snabbt kunna leverera produkterna.

Mr Lovegrove förstod värdet av snabba kommunikationer. Han hade tidigare varit med om att bygga järnvägen mellan Nässjö och Oskarshamn.

Efter tolv år 1898, övertog Albert Fritz Nässjö Vaddfabriker. Företaget som ombildats till aktiebolag 1904, finns än idag i familjen Fritz ägo.

Verksamhetens inriktning ändrades allteftersom, för att stämma i harmoni med tid, behov och efterfrågan. Nässjö Vaddfabrikers egen tillverkning minskades med åren i omfattning och betydelse. Denna utveckling uppvägdes emellertid av en expanderande grossistverksamhet.

Som ett led i förändringen med den nya inriktningen att erbjuda möbelindustrin ett komplett sortiment av importerade och inhemska produkter ändrades företagets namn till Nevotex 1968. Den egna fabrikationen upphörde och i mitten på 1970-talet blev företaget ett renodlat grossistföretag.

Idag är Nevotex landets ledande materialgrossist till stoppmöbelindustrin, tapetserare och inredare, vi har verksamheter i Danmark, Norge, Finland, Estland och Litauen, samt återförsäljare i ett flertal länder.

Cases By Nevotex

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.